Sitemize veri girişleri devam etmektedir.
Hoş geldiniz
Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın

EcoRam Baca Ekonomizeri

Ürün kodu: MTS11TKD004

KOD: MTS11TKD004

Özellikleri
RamEko Hava Ekonomizeri
Ram makinesi atmosferik bir makine olduğundan bacadan atılan gaz miktarı kadar temiz hava dış ortamdan makine içerisine girer. Amaç makine içerisine giren ortam havasının atık gaz ile ısıtılmasıdır.
Ram makinesi çalışırken, temiz soğuk havanın, kumaş giriş ve çıkış bölümlerinden içeri girdiği görülmektedir. İçeri giren soğuk hava ilk kabinde kumaşın ısınmasını engeller, son kabinde kumaşın erken soğumasına neden olur. Ekonomizer uygulamasına geçildiğinde, makine içerisine soğuk hava girmediğinden makine çıkışındaki kumaş ısının normal prosese göre arttığı görülür. Bunun anlamı normal proseste görülen kumaş çıkış sıcaklığına kadar, makinenin hızlanabileceğidir.
Uygulamalarımızda aynı enerji sarfiyatı ile pamuk prosesinde %20; karışımlarda %25-30; polyesterde %40-50 tülde %60-70’a kadar hız artışları görülmektedir. Ram makinelerinin proses hızı Ekonomizer ile arttığında, aynı zamanda kg ürün başına harcanan enerji doğru orantılı olarak düşmektedir. Uygulamalarımızda sağlanan hızlanma ile elde edilen tasarruf oranı %35-40'a varmaktadır. Bunun yanında hızlanma yüzdesi kadar elektrik, işletim ve yatırım tasarrufu da ayrıca sağlanmış olur. Sistemin amortisman süresi yaklaşık 10 – 12 aydır.

RamEko Su Ekonomizeri
Su ekonomizeri de, hava ekonomizerindeki çalışma prensibi ile çalışmaktadır. Ancak bacadan atılan atık sıcak gaz ile temiz hava yerine temiz su ısıtılmaktadır. Su ekonomizerinin tamamı paslanmaz malzemelerden üretilmektedir ve sistem Ram makinesine tamamen otomasyonla adap edilmektedir. Dolayısıyla sistem hiçbir operasyonel müdahale ve ayara ihtiyaç duymadan Ram ile birlikte devreye girer ve çıkar. Operatör paneli üzerinden anlık tüm değerler izlenebilmekte ve elde edilen tasarruf miktarı hem anlık hem de kümülatif olarak sürekli görülmektedir. Bu uygulamada baca atık gazı sıcaklığı 50 oC'ye kadar düşürülmektedir. Böylece atık gaz ile dışarı atılan enerjinin yaklaşık % 50 si geri kazanılmış olur. Sistemin amortisman süresi yaklaşık 8 – 12 aydır. Tasarruf edilen bu miktar aşağıdaki tariflere denktir. Unutulamamalıdır ki, boyahane ve terbiye tesislerinde harcanan tüm enerjinin yaklaşık % 70’ i suyu ısıtmak amaçlı buhar üretiminde kullanılmaktadır. Öyleyse tesisimizde hiç enerji harcamadan sıcak su elde edebileceğimiz sıcak atık kaynaklarımız var ise bunu niye değerlendirmiyoruz.
150 m³/gün ( örneğin 20 °C den - 40 °C ye veya 40 °C den – 60 °C ye kadar) sıcak su üretilir (İstenirse bu değer 75 °C ye kadar çıkabilir).
Bu miktar yaklaşık 3.000.000 kcal/gün enerji geri kazanımı demektir.
Bu kazanılan enerjide yaklaşık 295 m3/gün doğal gaz tasarrufu demektir.

  • Satış Fiyatı:
    0,00 TL
    0,00 TL
  • Siparişleriniz 128 bit SSL güvenliğinde gerçekleştirilmektedir.
  • Telefonla sipariş hattı: https://api.whatsapp.com/send?phone=+905324665630&text=Merhaba
  • Tüm ürünler 7 gün içinde paket içeriği bozulmadan iade alınır.

 Özellikleri

RamEko Hava Ekonomizeri  

  • Ram makinesi atmosferik bir makine olduğundan bacadan atılan gaz miktarı kadar temiz hava dış ortamdan makine içerisine girer. Amaç  makine içerisine giren ortam havasının atık gaz ile ısıtılmasıdır.

  • Ram makinesi çalışırken, temiz soğuk havanın, kumaş giriş ve çıkış bölümlerinden içeri girdiği görülmektedir. İçeri giren soğuk hava ilk kabinde kumaşın ısınmasını engeller, son kabinde kumaşın erken soğumasına neden olur. Ekonomizer uygulamasına geçildiğinde, makine içerisine soğuk hava girmediğinden makine çıkışındaki kumaş ısının normal prosese göre arttığı görülür. Bunun anlamı normal proseste görülen kumaş çıkış sıcaklığına  kadar, makinenin hızlanabileceğidir. 

  • Uygulamalarımızda aynı enerji sarfiyatı ile pamuk prosesinde %20; karışımlarda %25-30; polyesterde %40-50 tülde %60-70a kadar hız artışları görülmektedir. Ram makinelerinin proses hızı Ekonomizer ile arttığında, aynı zamanda kg ürün başına harcanan enerji doğru orantılı olarak düşmektedir. Uygulamalarımızda sağlanan hızlanma ile elde edilen tasarruf oranı %35-40'a varmaktadır. Bunun yanında hızlanma yüzdesi kadar elektrik, işletim ve yatırım  tasarrufu da ayrıca sağlanmış olur. Sistemin amortisman süresi yaklaşık 10  12 aydır.


RamEko Su Ekonomizeri  

  • Su ekonomizeri de, hava ekonomizerindeki çalışma prensibi ile çalışmaktadır. Ancak bacadan atılan atık sıcak gaz ile temiz hava yerine temiz su ısıtılmaktadır. Su ekonomizerinin tamamı paslanmaz malzemelerden üretilmektedir ve sistem Ram makinesine tamamen otomasyonla adap edilmektedir. Dolayısıyla sistem hiçbir operasyonel müdahale ve ayara ihtiyaç duymadan Ram ile birlikte devreye girer ve çıkar. Operatör paneli üzerinden anlık tüm değerler izlenebilmekte ve elde edilen tasarruf miktarı hem anlık hem de kümülatif olarak sürekli görülmektedir. Bu uygulamada baca atık gazı sıcaklığı 50  oC'ye kadar düşürülmektedir.  Böylece atık gaz ile dışarı atılan enerjinin yaklaşık % 50 si geri kazanılmış olur. Sistemin amortisman süresi yaklaşık 8  12 aydır. Tasarruf edilen bu miktar aşağıdaki tariflere denktir. Unutulamamalıdır ki, boyahane ve terbiye tesislerinde harcanan tüm enerjinin yaklaşık % 70 i suyu ısıtmak amaçlı buhar üretiminde kullanılmaktadır. Öyleyse tesisimizde hiç enerji harcamadan sıcak su elde edebileceğimiz sıcak atık kaynaklarımız var ise bunu niye değerlendirmiyoruz.

150 m³/gün ( örneğin 20 °C den - 40 °C ye veya 40 °C den  60 °C ye kadar) sıcak su üretilir (İstenirse bu değer 75 °C ye kadar çıkabilir).
Bu miktar yaklaşık 3.000.000 kcal/gün enerji geri kazanımı demektir.
Bu kazanılan enerjide yaklaşık 295 m3/gün doğal gaz tasarrufu demektir.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

:
: *
Yorumunuz için teşekkür ederiz. Yorumunuz değerlendirildikten sonra yayına alınacaktır.

AS TEKSTİL GLOBAL e-tedarik ve e-ihracat Portalı

GLOBAL, foreign trade, tedarik,supply,consulting,commerce network,b2b,b2c,b2a,dış ticaret, 520

İstanbul/Adana

Tel: +90 0532 466 56 30

 Bu Web Sitesinin yapısı ve içeriği, sitede kullanılan her türlü görsel malzeme Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.